СБУ доручили перевірити всіх, хто голосував за Харківські угоди 2010 року – Данілов

Читать на русском
За результатами перевірки при необхідності, якщо СБУ вважатиме за потрібне, щодо дій кожного депутата буде розпочато провадження за звинуваченням у державній зраді
Олексій ДаниловВідкрите джерело

Служба безпеки України проведе перевірку по кожному з депутатів, які голосували у 2010 році за ратифікацію Харківських угод - коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов на брифінгу за підсумками засідання РНБО 11 березня.

Данилов зазначив, якщо СБУ вважатиме за потрібне, за результатами перевірки повинні бути відкриті справи за статтею 111 - це державна зрада. Належить перевірити дії 238 депутатів, які проголосували у 2010 році за ратифікацію угод.

Брифінг Данилова 11 березня 2021 рокуПрямий

Нагадаємо, 28 січня 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу у вчиненні державної зради. Справа стосується підписання у 2010 році Харківських угод, в рамках яких продовжувалося перебування ЧФ РФ в Криму в обмін на значне зниження ціни на газ для України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: