Вже понад тисячу населених пунктів звільнено від ворога – Зеленський

Читать на русском
Україна приступає до реалізації Fast Recovery Plan на деокупованих територіях - пошкоджені та знищені об'єкти потрібно відновлювати
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Збройні Сили України звільнили від окупантів 1060 населених пунктів. Багато з них зазнали значних руйнувань через бойові дії та потребують відновлення, допомога в цьому буде надана з-за кордону.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 6 серпня.

«Одне з найвідповідальніших напрямків на серпень і вересень - це реалізація нашого Fast Recovery Plan. Те, що необхідно зробити на звільненій від ворога території, щоб дати людям умови для нормального життя і підготуватися до осінньо-зимового сезону» - зазначив він.

Зеленський розповів також, що в рамках цього плану першою об'єкти для відновлення вибрала Естонія. Естонський народ взяв шефство над Житомирською областю, що постраждала від російських ракетних обстрілів. Українські дипломати також працюють з урядами та компаніями по всьому світу, щоб узгодити з ними відновлення найбільш постраждалих від війни областей.

Нагадаємо, за даними ОПУ, будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб займе 5-6 місяців і буде відносно недорогим. Будинки зводитимуть у відносно безпечних регіонах.

Загальна сума прямого збитку економіці України від пошкодження і руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури становить 108,3 млрд доларів або 2,9 трлн гривень. В рамках компенсації збитку Україна планує конфіскувати понад 900 об'єктів, які розташовані на її території, але при цьому належать росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: