Україна підписала меморандум з чотирма країнами – МВС

Читать на русском
Основною метою цього меморандуму про взаєморозуміння є співробітництво сторін щодо практичної підтримки в умовах зовнішньої збройної агресії.
t.me/dsns_telegram

Представники рятувальних служб України, Польщі, Естонії, Литви та Латвії підписали меморандум про взаєморозуміння та підтримку в умовах зовнішньої збройної агресії.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, а також МВС України.

Як зазначається, основною метою цього меморандуму про взаєморозуміння є співробітництво сторін щодо практичної підтримки в умовах зовнішньої збройної агресії. А також щодо відновлення, удосконалення та розбудови єдиної державної системи цивільного захисту України.

«Це ті країни, яких не доводилося щось просити. Вони самі допомагали нам автомобілями, знаряддям, одягом і сьогодні вони тут для того, щоб побачити з чим стикнулася Україна, виборюючи не тільки свою незалежність, а і незалежність всієї Європи», - наголосив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

При цьому, ще одна ключова ціль меморандуму - спроможність до готовності та реагування на пожежі та інші надзвичайні стуації. А також інтеграція у відповідні системи європейського союзу.

«Я маю надію на стратегію безпекового середовища, яку ми будемо формувати разом після війни. Це стосується безпечного формування територій не тільки України, а й Європи», - заявив очільник ДСНС України Сергій Крук.

Раніше чотири країни ЄС закликали використати російські активи для відновлення України.

Окрім цього, Польща, Литва, Латвія та Естонія вимагають посилення присутності НАТО у своїх країнах на тлі російської агресії.

Нагадаємо, що влада Туреччини не блокуватиме вступ до НАТО Фінляндії та Швеції - сторони домовилися підписати відповідний меморандум.

Також у Зеленського перерахували основні блоки гарантій безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: