В ОПУ розповіли, як відбувається відновлення звільнених міст та сіл

Читать на русском
ЗСУ звільнили від російських окупантів 1054 населені пункти, там тривають відновлювальні роботи.
фото ОПУ

Українські військові на сьогоднішній день звільнили 1054 населені пункти, там продовжуються відновлювальні роботи за планом Fast Recovery.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу у вівторок, 2 серпня.

Мер Маріуполя спрогнозував терміни звільнення містаМер Вадим Бойченко вважає, що ЗСУ у грудні-січні деблокують та звільнять Маріуполь від окупантів.

«Станом на сьогодні деокуповано вже 1054 населені пункти. На всіх звільнених від російської окупації територіях продовжуються оперативні відновлювальні роботи», - сказав він.

За словами Тимошенка, вже укладено домовленості та розпочато будівельні роботи з будівництва нового дитсадка в Овручі Житомирської області, що фінансується урядом Естонії.

У той же час за посередництвом UNICEF в Україні розпочато ремонт укриттів у школах Київської, Львівської та Чернігівської областей. Загалом планується відновити понад 50 шкіл та дитсадків. Вже підписано меморандуми про співпрацю з Іванківською сільською радою та Бучанською територіальною громадою Київської області.

У Житомирській області повністю відновлено будівлю Житомирської політехніки. Завершено заміну пошкоджених покрівель та вікон більш ніж у тринадцяти школах та садах обласного центру.

У Малині повністю відремонтовано дах, завершено скління приміщень у Центрі культури та дозвілля. Водночас завершується відновлення приміщень медичних закладів обласного центру, які суттєво пошкоджені внаслідок ракетних ударів ворога.

На Сумщині завершено ремонт адміністративної будівлі «Сумиобленерго», повністю відновила роботу птахофабрика в селі Вільшанка Сумського району.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки сіл звільнили на Херсонщині.

За прогнозами ОВА, Херсонську область звільнять уже до вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: