Житло для переселенців будуватимуть у 16 регіонах: в ОПУ озвучили деталі

Читать на русском
Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб займе 5-6 місяців і буде відносно недорогим, заявив Кирило Тимошенко.
фото ОПУ

Будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб займе 5-6 місяців та буде відносно недорогим. Будинки зводитимуть у відносно безпечних регіонах.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верещук розповіла, що робити переселенцям, які так і не змогли отримати належні виплатиОсновні скарги - виплати не нараховані, або не отримані, або ж люди подали заявку досить давно, але досі не отримали від держави ані копійки

«Це будівництво у відносно безпечних областях України: Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Чернівецькій тощо. Усього 16 регіонів. Тобто будівництво не лише модульних, а й багатоквартирних будинків для людей, які переїхали з тимчасово окупованих територій. Це має бути комфортне житло, де неподалік є школа, паркінги», – сказав Тимошенко.

За його словами, спорудження таких будинків у рамках Fast Recovery plan (План швидкого відновлення України – ред.) займатиме лише п'ять-шість місяців і буде відносно недорогим – приблизно 700 дол. за кв. м. за мебльовану квартиру.

Він також додав, що відповідних майданчиків із підведеними комунікаціями вже обрано.

«Тимчасово переміщені особи зможуть жити у цих квартирах, доки їхні регіони не будуть деокуповані. А коли вони повернуться до своїх власних будинків, ці приміщення будуть передавати українським військовим, правоохоронцям та медикам, які потребують житла», – розповів заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, переселенців мають намір перемістити з гуртожитків та шкіл.

У МОН назвали документи для зарахування дітей-переселенців до 1 класу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: