У МЗС пояснили, чому анулювали диппаспорти 225 народних депутатів

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України анулювало дипломатичні паспорти 225 народних депутатів, оскільки вони не повернули документи на зберігання своєчасно.
Укрінформ

МЗС України заявляє, що визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, оскільки їх не було вчасно повернуто на зберігання, попри неодноразові прохання дипломатичного відомства.

Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

За останні місяці міністерство кілька разів зверталося до нардепів із проханням повернути диппаспорти і взаємодіяло з Верховною радою для організації цього процесу.

«Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані. Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання», - повідомляють у прес-службі.

Зазначається, що диппаспорти видаються депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень.

Як повідомляється, згідно з положенням про дипломатичний паспорт, після повернення із відрядження в 10-денний термін паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання. При цьому наголошується, що диппаспорти не можуть використовуватися для приватних поїздок за жодних обставин.

Водночас МЗС запевняє, що невідкладно видасть диппаспорти тим депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної ради.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти 225 народним депутатам Верховної Ради України. Причина - народні обранці не здали паспорти після закордонних поїздок.

Нагадаємо, 22 липня у керівника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана під час в'їзду в Україну прикордонники вилучили український паспорт.

Пізніше Корбан сам підтвердив, що у нього в пункті пропуску «Смільниця» прикордонники забрали український паспорт і не пускають в країну.

Пізніше Зеленський заявив, що рішення про припинення українського громадянства Корбана законне і у цьому питанні немає спекуляцій. Сам Корбан зараз перебуває за кордоном і планує ще раз спробувати повернутися в країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: