ВАКС продовжив обов'язки одеського депутата з партії Труханова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 3 жовтня строк дії обов'язків, покладених на депутата Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитра Чапіра, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 3 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС заарештував Чапіра з альтернативою застави. Пізніше за нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО. Тому на депутата поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Дмитра Чапіра – ред.) до 3 жовтня 2022 року», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, Чапір вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду у 120 тисяч грн за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за «гарантію» залишення на посаді.

Нагадаємо, 7 червня Національне антикорупційне бюро затримало «на гарячому» депутата-голову постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Одеської обласної ради Дмитра Чапіра за нібито отримання неправомірної вигоди.

8 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала йому підозру. Вручила документи Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: