ВАКС відпустив екснардепа Мартиненка під заставу

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд відпустив під майже 5 млн грн застави колишнього народного депутата Миколу Мартиненка.
Слово і діло

Вищий антикорупційний суд відпустив під майже 5 млн грн застави колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та її легалізації.

Таке рішення 4 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє журналіст «Слово і діло» з зали суду.

«У задоволенні клопотання детектива НАБУ погодженого прокурором САП про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного Миколи Мартиненка – відмовити. Застосувати до підозрюваного Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2000 прожиткових мінімуми, зо становитьь 4,96 млн грн», – оголосив суддя.

На Мартиненка поклали наступні обов‘язки:

  • прибувати за першою вимогою;
  • повідомляти про зміну місця свого проживання;
  • утримуватися від спілкування зі свідками та здати закордонні паспорти.

Справа екснардепа Мартиненка: хронологія подійУ чому звинувачують колишнього нардепа Миколу Мартиненка та як розвивалася ситуація зі справою щодо нього – на інфографіці.

Заставу необхідно внести протягом 5 днів. У разі невнесення застави прокурор САП може клопотати про більш жорсткий запобіжний захід.

У коментарі журналісту «Слово і діло» адвокат Мартиненка Петро Бойко повідомив, що сторона захисту ухвалить рішення про подачу апеляції після ознайомлення з повним текстом ухвали.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: