ВАКС призначив засідання у справі нардепа Шахова

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив колегію суддів для розгляду справи члена українського парламенту. Судді вже призначили підготовче засідання.
Сергій Шахов

Вищий антикорупційний суд призначив на 23 серпня підготовче засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Сергія Шахова в недостовірному декларуванні.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Як інформується, автоматизованим розподілом було визначено колегію суддів у складі: головуючої Віри Михайленко, суддів Тимура Хамзіна та Ольги Саландяк. Вони призначили підготовче засідання у справі нардепа Шахова на 08:00 23 серпня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Шахову про підозру у недостовірному декларуванні. За даними слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» в селі Романків Обухівського району під Києвом, свою цивільну дружину Інну Журбу разом із її активи. Цивільна дружина Шахова з'являлася на кількох фотографіях, які публікував сам депутат. Зокрема, у 2021-му, коли Шахов вітав із Новим роком, а також на фото у 2020 та 2019 роках – із привітаннями з Великоднем. Під одним з фото був підпис: «Освятили пасочки всією родиною! Зі святом всіх!».

На Інну Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині «Сонячна долина» площею понад 600 квадратних метрів, адреса якого фігурувала в новинах щодо хвороби депутата Шахова на COVID-19 у березні минулого року. За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, співмешканка політика володіє у цьому містечку ще одним великим котеджем – площею 1330 квадратних метрів.

Також у неї у власності 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 гектарів. Як з'ясували журналісти, у травні 2020-го Журба також стала власницею 8 квартир і 8 паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську. Крім того, у дружини Шахова 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці – «Центр да Вінчі». У власності цієї фірми є понад половина будівлі у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. А ще – майже три десятки паркомісць у цьому будинку.

Антикорупційні органи правопорядку провели слідчі дії в житловому будинку, який зареєстрований на співмешканку члена парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: