СБУ затримала помічника нардепа: він хотів очолити Черкаську область у разі окупації

Читать на русском
СБУ затримала місцевого депутата від ОПЗЖ та за сумісництвом помічника нардепа, який хотів стати гауляйтером Черкаської області у разі її окупації.

Затримано депутата Черкаської міської ради, який очолював фракцію «Опозиційна платформа – за життя», і який одночасно був помічником чинного народного депутата. Затриманий планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині, у разі захоплення регіону росією.

Про це повідомила СБУ.

СБУ викрила агентурну мережу ГРУ росії: до її складу входив нардеп ДеркачСБУ викрила агентурну мережу росії, до її складу входив нардеп Андрій Деркач, якого завербували у 2016 році. Депутат отримував гроші від рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України.

Як розповіли у Службі безпеки, затриманий разом із спільницею проводив інформаційно-підривну діяльність на користь росії:

  • стверджували, що війна з рф – виключно внутрішній громадянський конфлікт України;

  • заперечували завдання авіаударів росією по мирних містах;

  • заперечували скоєння жорстоких злочинів російськими військовими, розповсюджували фейки про причетність до них ЗСУ;

– обурювалися обміном українських військовополонених, зокрема спецзагону «Азов».

«Також фігуранти вважали недоцільним спротив агресору, чекали на окупацію міста і засуджували діяльність військово-політичного керівництва України. Однак, коли зловмисник зрозумів, що ЗСУ успішно протидіють армії рф і звільняють окуповані території, то спробував втекти за кордон. Поплічники планували іммігрувати до США, але спецпризначенці Служби безпеки затримали депутата напередодні виїзду», – розповіли у СБУ.

Затриманим повідомили про підозру за ч.1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу (виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, раніше СБУ затримала ще одного помічника-консультанта нардепа за державну зраду. За інформацією ЗМІ, йдеться про помічника депутата від «Слуги народу» Юрія Здебського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: