У Туреччині розповіли, коли з порту Одеси виведуть перше судно з українським зерном

Читать на русском
Екіпаж судна та учасники коридору мають чіткі інструкції. Однак війна триває і може трапитися, що завгодно
Ілюстративне фотоReuters

Перше судно, на борту якого перебуватиме українське зерно, вже 1 серпня покине порт Одеси в рамках «зернового коридору» і попрямує до Туреччини.

Про це розповів прессекретар президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калин в ефірі турецького телеканалу Kanal7.

«Кораблі готові вийти з порту Одеси. Перше судно, ймовірно, покине порт вже вранці 1 серпня» - запевнив він.

Ліван підтвердив, що на затриманому сирійському судні крадене українське зерноПосольство України в Лівані також додає, що зробить усе можливе, аби якнайшвидше розповсюдити товар на ринку країни.

Калин додав, що екіпаж судна та учасники коридору мають чіткі інструкції - як корабель буде виходити з якої координати, коли він увійде в міжнародні територіальні води, хто буде його завантажувати, коли він увійде в турецькі територіальні води. Однак, додав він, війна триває і може трапитися, що завгодно.

«На жаль, війна триває. Україна правильно говорить: «Ми ратифікували угоду, але якщо війна буде йти на різних фронтах, якщо будуть вбиті полонені, вантаж застрягне»... Весь світ підтримує досягнуті домовленості, однак цього недостатньо. Необхідна підтримка і в інших областях. Якщо домовленості про постачання зерна будуть успішно реалізовані, не виключено, що це також сприяє початку мирних переговорів. Ми повинні захистити укладену угоду по зерну. Наші дипломатичні ініціативи будуть продовжуватися в цих рамках» - зазначив він.

Нагадаємо, згідно з повідомленнями ЗМІ, перші судна з українським зерном повинні прибути в порт Стамбула вже 3 серпня, звідки вони попрямують до Африки.

У портах Одеса і Чорноморськ завершено навантаження українського зерна на 17 суден, 10 з них повністю готові до відправки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: