Перші судна з українським зерном прибудуть до Стамбула 3 серпня – ЗМІ

Читать на русском
Перші судна з українським зерном мають прибути до порту Стамбула вже 3 серпня, звідки далі попрямують в Африку.
CNN Türk

Перші судна з українським зерном мають прибути до порту Стамбула вже 3 серпня, звідки далі попрямують в Африку.

Про це повідомляє CNN Türk.

Перший караван у складі 16 суден із зерном найближчим часом вирушить із портів України. З ініціативи Анкари перші кораблі із зерном відправляться до африканських країн, яким загрожує голод.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

«У конвої підуть 16 кораблів. Визначено перший маршрут «зернового коридору». Першою зупинкою буде Стамбул. Кораблі будуть відстежуватися за допомогою БПЛА і супутників з моменту їх відправлення. Очікується, що перше судно, яке вийде з українських портів, буде в територіальних водах Туреччини 3 серпня», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у портах Одеса та Чорноморськ завершено завантаження українського зерна на 17 суден, 10 із них готові до відправки.

Додамо, 27 липня у Чорному морі було відновлено роботу в портах Одеса, Чорноморськ та Південний для вивезення українського зерна. У Стамбулі цього ж дня відкрився Спільний координаційний центр із відвантаження українського зерна. Там працюватимуть представники України, Туреччини, ООН та росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: