Судно з українською кукурудзою пройшло інспекцію Спільного координаційного центру

Читать на русском
Судно Razoni з українською кукурудзою пройшло інспекцію Спільного координаційного центру на предмет забороненого вантажу.
mtu.gov.ua

Перше судно з українським зерном – балкер Razoni із 26 000 тоннами кукурудзи – пройшло інспекцію Спільного координаційного центру у територіальних водах Туреччини.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України.

«Зерновий коридор»: у ЗСУ допускають провокації, але готові реагуватиГенштаб вивчив можливі сценарії щодо провокацій рф під час вивезення зерна з українських портів у Чорному морі.

Судно оглядали на предмет забороненого вантажу.

«Це перше судно, яке йде узгодженим з ООН та Туреччиною «зерновим коридором». Завдяки ЗСУ та портовим службам Razoni безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам СКЦ. Щодо будь-яких перевірок в українських портах чи територіальних водах, то тут наша позиція незмінна – такий контроль залишається виключно за нами. Жодних інспекційних груп, жодних оглядів третіми сторонами», – заявив міністр Олександр Кубраков.

Нагадаємо, судно під прапором Сьєрра-Леоне вийшло з Одеського порту вранці 1 серпня. Дорогою до Стамбула воно затрималося через негоду.

Кінцевий пункт призначення судна – ліванський порт Тріполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: