У Лівані підтвердили арешт сирійського судна з краденим українським зерном

Читать на русском
Згідно з даними українського посольства в Бейруті, судно було завантажено у Феодосії в анексованому росією Криму.
marinetraffic.com

Ліван заарештував сирійське судно «Лаодікея», яке перевозило вкрадене росіянами українське зерно.

Про це повідомляє генпрокурор Лівану Гассан Вейдат в коментарі Bloomberg.

Як зазначив генпрокурор країни, судно «Лаодікея» планують тримати під арештом на час розслідування походження вантажу.

Згідно з даними українського посольства в Бейруті, судно було завантажено у Феодосії в анексованому росією Криму. Сам вантаж був вкрадений росіянами із захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.

Два судна з краденим українським зерном зайшли до портів Сирії – ГУРРосійські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії – Латакія та Тартус.

При цьому, повідомляється, що власником судна є Syria Mar Shipping Ltd. США наклали на цю компанію і на судно санкції в 2015 році через зв'язки з урядом диктатора Башара Асада.

Зазначимо, що раніше суд в Україні виніс постанову про арешт сирійського судна та вантажу на ньому, адже стверджують, що воно перевозить вкрадене російськими окупантами українське зерно. Водночас посольство рф в Лівані повідомило, що не має інформації про судно та назвало українські звинувачення «хибними і безпідставними».

Міністр закордонних справ Лівану Абдулла Бу Хабіб у коментарі BBC зазначав, що на борту «Лаодікеї» знаходиться 5 тис. тонн ячменю та 5 тис. тонн борошна.

Нагадаємо, що у порт Тріполі в Лівані 27 липня зайшло сирійське судно, завантажене в окупованому Криму ячменем, вивезеним із захоплених росією українських територій.

Сполучені Штати змогли підтвердити факт, що росія краде українське зерно. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, відповідаючи на запитання про судно під сирійським прапором з українським ячменем у Лівані.

Пізніше стало відомо, що Ліван затримав в порту Триполі на 72 години сирійське грузове судно «Лаодікея».

Також нагадаємо, що перші судна з українським зерном прибудуть до Стамбула 3 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: