Заарештовано чотири судна, що вивозили крадене українське зерно з Криму

Читать на русском
Вивезення краденого зерна. Суд наклав арешти на чотири судна, які порушили порядок в'їзду та виїзду з окупованого Криму.
Фото: CNN / Maxar Technologies

За клопотаннями прокуратури АР Крим та Севастополя суд наклав арешти на чотири судна, які порушили порядок в'їзду та виїзду з окупованого півострова.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора України у вівторок, 2 серпня.

Два судна з краденим українським зерном зайшли до портів Сирії – ГУРРосійські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії – Латакія та Тартус.

«Судна заходили до закритих портів та терміналів Кримського півострова, приймаючі участь у незаконній схемі перевезення окупантами українського зерна до третіх країн, таким чином були знаряддям вчинення злочинів», - йдеться у повідомленні.

Судна «Матрос Позинич», «Михаил Ненашев», «Матрос Кошка» під прапором росії, а також сирійське судно систематично заходять у закритий Севастопольський морський торговельний порт.

«Таким чином, Кримський півострів використовується рф як «сіра зона» для перевезення зерна, яким вони незаконно заволоділи», - повідомляють в ОДП.

Зазначимо, супутник зафіксував кораблі росії з вкраденим українським зерном у порту окупованого Севастополя 19 та 21 травня. Це були два суховантажні машини під російським прапором - «Матрос Позинич» та «Матрос Кошка».

Нагадаємо, Україна 1 серпня відновила експорт аграрної продукції. З порту Одеси вийшло судно Razoni, на борту якого було 26 тисяч тонн української кукурудзи.

30 липня у Лівані затримали сирійське судно з краденим українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: