США оголосили про ліквідацію нового лідера Аль-Каїди – CNN

Читать на русском
Операція з ліквідації аз-Завахірі проходила на території Афганістану, де переховувався ватажок терористів. Для знищення нового терориста №1 був застосований БПЛА
Айман аз-ЗавахіріAP Photo

Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда. Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Вибухи та захоплення заручників: якими були найгучніші теракти ХХІ століттяЯкі найгучніші теракти сталися у ХХІ столітті та до чого вони призвели, дивіться на інфографіці.

Відомо, що операція з ліквідації аз-Завахірі проходила на території Афганістану, де переховувався ватажок терористів. Для знищення нового терориста №1 був застосований БПЛА.

«У вихідні Сполучені Штати провели контртерористичну операцію проти важливої мети Аль-Каїди в Афганістані. Операція пройшла успішно, жертв серед цивільного населення не було» - прокоментував операцію представник уряду.

Айман аз-Завахірі перебуває в розшуку в США з 2001 року. За його голову або інформацію про його місцезнаходження ФБР обіцяло 25 мільйонів доларів. Він став лідером Аль-Каїди після ліквідації Усами бен Ладена у 2011 році.

Нагадаємо, попередня ліквідаційна операція проти цього угруповання проходила у 2021 році. Безпілотний літальний апарат армії США 22 жовтня 2021 року завдав удару по території Сирії, в результаті удару був ліквідований високопоставлений командир терористичної організації Аль-Каїда, на ім'я Абдул Хамід аль-Матара.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: