Блінкен не готовий визнати рф державою-спонсором тероризму – NYT

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен побоюється ухвалити рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму,  попри відповідну резолюцію Сенату.
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Ентоні Блінкен побоюється ухвалити рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, попри відповідну резолюцію Сенату.

Про це пише The New York Times.

Зауважимо, Сенат США в середу одноголосно схвалив резолюцію, яка не має обов’язкової сили, яка закликає визнати росію спонсором терористичних атак в Україні, Чечні, Грузії та Сирії. Проте Блінкен не дав чіткої відповіді на резолюцію, він заявив, що будь-яке рішення має бути засноване на існуючих юридичних ухвалах та припустив, що це спірне питання, оскільки росія вже перебуває під багатьма санкціями.

«Блінкен опирається цьому кроку, який може змусити його ввести санкції щодо союзників США, які ведуть справи з росією, і може знищити залишки дипломатії між Вашингтоном і москвою», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявляла, що путінську росію потрібно в обов'язковому порядку офіційно визнати державою, яка спонсорує тероризм, адже це буде найефективніша відповідь на російські звірства і вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: