Пентагон заявив про ліквідацію високопоставленого командира Аль-Каїди в Сирії

Читать на русском
Смерть польового командира порушить можливість терористів планувати і здійснювати атаки, спрямовані проти громадян США, союзних країн і цивільних осіб в самій Сирії.
Ілюстративне фотоФото EFE

Безпілотний літальний апарат армії США 22 жовтня завдав удару по території Сирії, в результаті удару був ліквідований високопоставлений командир терористичної організації Аль-Каїда, на ім'я Абдул Хамід аль-Матара.

Про це повідомив представник Центрального командування США майор Джон Рігсбі, повідомляє Радіо Свобода.

Вибухи та захоплення заручників: якими були найгучніші теракти ХХІ століттяЯкі найгучніші теракти сталися у ХХІ столітті та до чого вони призвели, дивіться на інфографіці.

За його словами, знищення аль-Матари порушить можливість терористів планувати та здійснювати атаки, спрямовані проти громадян США, союзних країн і цивільних осіб в самій Сирії. При цьому жертв серед цивільних при ліквідації польового командира не було.

Аль-Матара був ліквідований через два після того, як терористи атакували форпост сил США на півдні Сирії. При цьому майор не повідомив, чи є удар БПЛА відповіддю на цю атаку.

Нагадаємо, раніше в НАТО не виключили можливості нанесення дистанційних ударів по терористах в Афганістані - в першу чергу, мова йде про такі угруповання як «Аль-Каїда», якщо вона повернеться в країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: