Байден звернувся до народу США в річницю терактів 9/11

Читать на русском
У Нью-Йорку, який став головною мішенню терористів того дня, церемонія пам'яті розпочнеться о 8:46 ранку
Ілюстративне фотоAFP 2021

Президент США Джозеф Байден звернувся до нації у двадцяту річницю терористичного акту 11 вересня 2001 року, який став наймасштабнішим терактом в історії Америки.

Виступ Байдена транслювався на сторінці президента США в [Twitter] (https://twitter.com/POTUS/status/1436444392584253442).

«Для мене 11 вересня - це головний урок. Його суть в тому, що в найбільш вразливі моменти, в битві за душу Америки єдність - наша найбільша сила. Єдність не означає, що ми повинні вірити в одне і те ж. Ми повинні мати фундаментальну повагу і віру один в одного і в цю націю... Темні сили людської природи - страх і гнів, обурення і насильство - не змогли підірвати єдність Америки» - заявив він.

Нагадаємо, що в Нью-Йорку, який став головною мішенню терористів в той день, церемонія пам'яті почнеться о 8:46 ранку - в момент, коли перший викрадений терористами літак протаранив одну з веж ВТЦ.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден розпорядився, щоб американські відомства приспустили державні прапори в пам'ять про жертви терактів 11 вересня 2001 року.

11 вересня 2001 року 19 терористів, пов'язаних з «Аль-Каїдою», озброївшись пластиковими ножами, захопили чотири пасажирські авіалайнери, що летіли в США. По одному літаку вдарило у вежі-близнюки Всесвітнього Торгового центру в Нью-Йорку, які пізніше впали. Ще один літак впав на Пентагон, а четвертий - на полі біля міста Шанксвілл, передбачається, що його метою був Білий дім. Загальна кількість жертв склала понад 2,9 тис.осіб, теракт, який в США отримав назву «9/11», призвів до вторгнення США в Афганістан і майже 20 років бойових дій в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: