Окупований росією Крим перетворився на величезний тюремно-військовий табір – Зеленський

Читать на русском
Млява реакція західних держав на анексію Криму у 2014 році стала однією з головних передумов того, що через вісім років росія зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна деокупує Кримський півострів, який належить їй, та поверне туди свободу і стабільність. За роки окупації росіяни перетворили Крим на великий тюремний і військовий табір.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 1 серпня.

У РНБО повідомили, наскільки потужне ППО охороняє Кримський містЯк зазначається, окупанти досить серйозно ставляться до тієї зброї, яку вже мають наші війська, вони дуже серйозно до нас ставляться, чого раніше ми не бачили.

«За роки окупації росія перетворила Крим на великий військово-тюремний табір. І десятки тисяч людей стали його жертвами. Крим став плацдармом для ударів по вільній території нашої країни» - зазначив президент.

Зеленський також нагадав, що саме млява реакція західних держав на анексію Криму у 2014 році стала однією з головних передумов того, що через вісім років росія зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну.

«Слабка і недостатньо принципова реакція на окупацію у 2014 році та в наступні роки стала однією з передумов того, що російська агресія змогла розростися до таких масштабів. Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму» - резюмував він.

Нагадаємо, за даними української розвідки, настрої населення в тимчасово окупованому Криму змінюються. Жителі починають усвідомлювати реальність перенесення війни на територію півострова.

Головним інструментом у звільненні Криму буде дипломатичний діалог, але також не виключається використання військових елементів. При цьому Україна може використовувати РСЗВ HIMARS проти російських об'єктів в анексованому Криму. Військові об'єкти рф в Криму є одними з цілей, які повинні вразити українські війська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: