Дипломатія та військові елементи: у Зеленського розповіли, як планують звільняти Крим

Читать на русском
Головним інструментом у звільненні Криму буде дипломатичний діалог, але також не виключається військових елементів.

Головним інструментом у звільненні Криму буде дипломатичний діалог, але також не виключається військових елементів.

Про це повідомила представник президента у АР Крим Таміла Ташева в інтерв'ю Укрінформу.

Вона нагадала, що у 2021 році було затверджено стратегію деокупації та реінтеграції Криму, в якій прописано, що основним інструментом деокупації є дипломатичний шлях. Однак у документі не виключено стратегії та інші інструменти.

У РНБО повідомили, наскільки потужне ППО охороняє Кримський містЯк зазначається, окупанти досить серйозно ставляться до тієї зброї, яку вже мають наші війська, вони дуже серйозно до нас ставляться, чого раніше ми не бачили.

Ташева зазначила, що після 24 лютого багато що змінилося.

«Ми розуміємо, що першими на територію Криму все одно заходитимуть військові. Тому використання військових елементів у деокупації Криму буде точно», - сказала вона.

Проте Ташева наголосила, що основним інструментом все одно буде політика дипломатичного діалогу. Вона додала, що все залежатиме від ситуації на фронті, на півдні, від того, як відбуватиметься звільнення інших тимчасово окупованих територій.

«Тому насамперед дипломатія, але також військові елементи», - зазначила Ташева.

Нагадаємо, у разі атаки на Кримський міст у кремлі загрожують завданням «нищівного удару» по Києву, військовій інфраструктурі та каналам логістики постачання зброї.

Раніше Олексій Арестович повідомив про те, що збудований російськими окупантами Кримський міст обов'язково буде знищений. Його будівництво було проведено незаконно, Крим – територія України, тому міст фактично є українською власністю, і Україна може робити з ним усе, що забажає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: