В Лівані затримали сирійське судно з краденим українським зерном

Читать на русском
Прокуратура Лівану затримала в порту Триполі на 72 години сирійське грузове судно Лаодікея, яке перевозило вкрадене росіянами українське зерно.
marinetraffic.com

Прокуратура Лівану затримала в порту Триполі на 72 години сирійське грузове судно «Лаодікея», яке перевозило вкрадене росіянами українське зерно.

Про це повідомив ліванський телеканал LBCI.

Відомо, що раніше суд в Україні виніс постанову про арешт сирійського судна та вантажу на ньому, адже стверджують, що воно перевозить вкрадене російськими окупантами українське зерно. Водночас посольство рф в Лівані повідомило, що не має інформації про судно та назвало українські звинувачення «хибними і безпідставними».

Міністр закордонних справ Лівану Абдулла Бу Хабіб у коментарі BBC зазначив, що на борту «Лаодікеї» знаходиться 5 тис. тонн ячменю та 5 тис. тонн борошна. Наразі судно оглядають відповідні органи Лівану.

Нагадаємо, у порт Тріполі в Лівані 27 липня зайшло сирійське судно, завантажене в окупованому Криму ячменем, вивезеним із захоплених росією українських територій.

Сполучені Штати змогли підтвердити факт, що росія краде українське зерно. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, відповідаючи на запитання про судно під сирійським прапором з українським ячменем у Лівані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: