«Зерновий коридор»: у ЗСУ допускають провокації, але готові реагувати

Читать на русском
Генштаб вивчив можливі сценарії щодо провокацій рф під час вивезення зерна з українських портів у Чорному морі.

У Генеральному штабі розглядають можливі сценарії щодо провокацій росії під час транспортування зерна з українських портів у Чорному морі.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов у четвер, 28 липня.

«Щодо провокацій, які можуть бути в Одеському регіоні. Ми разом із іншими силовими структурами сектору безпеки та оборони відстежуємо ситуацію. Є, на думку наших спеціалістів, певний перелік розвитку подій у тому напрямі. Вжито відповідних заходів зараз і вживатимуться й надалі. Щодо супроводу транспорту із зерном. ЗСУ, безпосередньо Військово-морські сили, готові до виконання цих заходів, але це все відбуватиметься також відповідно до розвитку подій», – розповів Громов.

За його словами, у Генеральному штабі створено координаційну групу, яка безпосередньо займається цим питанням.

Нагадаємо, 27 липня у Чорному морі відновлено роботу в портах Одеса, Чорноморськ та Південний для вивезення українського зерна.

У Стамбулі цього ж дня відкрився Спільний координаційний центр із відвантаження українського зерна. Там працюватимуть представники України, Туреччини, ООН та росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: