Аграріїв звільнили від сплати податку на імпорт техніки для зберігання зерна

Читать на русском
Парламент звільнив українських аграріїв від сплати ввізного мита на обладнання для зберігання зерна.

Парламент звільнив українських аграріїв від сплати ввізного мита на обладнання для зберігання зерна.

Про це йдеться у тексті законопроекту №7548-1, який нардепи ухвалили в цілому під час засідання 27 липня. Документ підтримали 304 народних обранця.

Аграріїв звільнили під сплату податків на імпорт товарів, які використовуються для забезпечення зберігання зернових та олійних культур.

Угода щодо розблокування експорту зерна: які умови та чого побоюється УкраїнаУгода про розблокування українських портів має нарешті вирішити проблему із більш ніж 20 тоннами зерна на експорт. Як розблокуватимуть порти та вивозитимуть зерно – у матеріалі.

У пояснювальній записці зазначається, що під час війни в Україні виникла проблема зі зберіганням зерна, оскільки порти заблоковані, а багато елеваторів було знищено.

«Ухвалення законопроекту №7548-1 дозволить зменшити фінансове навантаження на аграрний сектор та допоможе вирішити питання використання тимчасових засобів зберігання зернових: мішків та рукавів, тимчасових силосів, а також обладнання, призначене для навантаження та розвантаження», - йдеться у повідомленні.

Мита скасували на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування. Однак нові правила не діють на товари, що завозяться з росії.

Нагадаємо, у вівторок, 26 липня, Кабмін зняв фактичну заборону на експорт жита та мінеральних добрив.

У п'ятницю, 22 липня, у Стамбулі відбулося підписання угоди щодо розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна, росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту через Чорне море.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: