До порту країни Близького Сходу зайшло судно з краденим українським зерном

Читать на русском
Посол України в Лівані Ігор Осташ зустрівся з президентом держави Мішелем Ауном, звернувши увагу, що судно було завантажено у порту Феодосії ячменем, вивезеним з окупованих територій.
Ілюстративне фотоarmeniatoday.news

У порт Тріполі в Лівані 27 липня зайшло сирійське судно, завантажене в окупованому Криму ячменем, вивезеним із захоплених росією українських територій.

Про це повідомляє посольство України в Лівані.

Зазначається, що вчора, 28 липня, посол України в Лівані Ігор Осташ зустрівся з президентом держави Мішелем Ауном. Під час зустрічі були обговорені питання постачання української пшениці на ліванський ринок. У посольстві наголосили, що попри воєнні дії з боку російського агресора, Україна залишається надійним партнером Лівану і забезпечуватиме його продовольчу безпеку.

Два судна з краденим українським зерном зайшли до портів Сирії – ГУРРосійські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії – Латакія та Тартус.

Український посол звернув увагу президента на факт заходження 27 липня у морський порт Тріполі сирійського судна, яке було завантажено у порту Феодосія ячменем, вивезеним з окупованих територій.

«Висловлено прохання вжити заходів для з’ясування обставин його перебування в ліванських територіальних водах. Також було підкреслено, що зазначений факт може завдати шкоди двостороннім відносинам», – йдеться в повідомленні.

Український посол також ознайомив президента Лівану із військовою ситуацією на Півдні та Сході України.

При цьому, Сполучені Штати змогли підтвердити факт, що росія краде українське зерно. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, відповідаючи на запитання про судно під сирійським прапором з українським ячменем у Лівані.

«Я не можу коментувати якесь конкретне судно чи конкретно це повідомлення. Я бачив його незадовго до того, як прийшов сюди. Але я можу сказати, що ми змогли підтвердити той факт, що росіяни вкрали зерно, що належить Україні. Тонни українського зерна потрапили на міжнародний ринок на російських судах – зерна, що належить народу України», – сказав представник Держдепу.

Нагадаємо, що за Стамбульською угодою, у Чорному морі відновлено роботу в портах Одеса, Чорноморськ та Південний для вивезення українського зерна.

При цьому, у Мінфіні не виключають подальших спроб порушення «зернової угоди» росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: