Шмигаль закликав ЄС визнати росію країною-терористом

Читать на русском
Шмигаль нагадав про терористичні удари росії по Кременчуку, Краматорську, Вінниці, Миколаєву та іншим українським містам
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Європейський Союз повинен нарешті визнати росію країною-терористом, оскільки російські війська систематично здійснюють терористичні акти проти мирного населення та цивільної інфраструктури України.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час конференції з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, повідомляється на Урядовому порталі.

Удар по центру Вінниці: рятувальники продовжують пошуки 11 осібУ Вінниці рятувальники продовжують розбирати завали в Будинку офіцерів - шукають 11 осіб, які зникли безвісти після вчорашнього ракетного удару по центру міста.

«Вчора ракетним ударом у центр Вінниці росіяни вбили понад 23 людей, з яких троє дітей. Понад півтори сотні громадян звернулися до лікарень, з них десятки у важкому стані. Триває розбір завалів. Сьогодні вранці росія обстріляла два університети в центрі Миколаєва. Тобто, цілеспрямовано знищує освітні установи перед початком навчального року. Удар по вокзалу в Краматорську, торговому центру в Кременчуці. Все це тероризм» - нагадав прем'єр.

Нагадаємо, 14 липня вранці у Вінниці прогриміли кілька вибухів. По центру міста вдарили три російські ракети. В результаті ракетного удару, крім будинку побуту «Ювілейний», також частково зруйнований медично-діагностичний центр. На парковці згоріли десятки машин. В результаті ракетного удару загинуло 23 людини, з них троє дітей. 115 осіб звернулося за допомогою, 64 госпіталізовано. Майже 40 осіб вважаються зниклими безвісти.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що після ракетного удару по Вінниці, який здійснили російські військові злочинці, світ повинен визнати росію країною-терористом. Вже дуже давно пора це зробити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: