Окупаційна влада Херсонської області планує провести «референдум» восени

Читать на русском
Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що так званий референдум у Херсонській області відбудеться восени.

Так званий «референдум» про входження Херсонської області до складу росії окупаційна влада планує провести восени.

Такі терміни озвучив «заступник голови військово-цивільної адміністрації» Кирило Стремоусов, передає пропагандистське видання РИА Новости.

«Референдум пройде цього року. Планується на осінь», – заявив Стремоусов, але конкретних термінів не назвав.

Контратака ЗСУ у Херсонській області зриває плани росії щодо створення оборони та контролю над регіоном – ISWКонтрнаступ ЗСУ у Херсонській області завадить російським військам окопатися та зміцнити контроль над регіоном.

«Ми готуємось до референдуму. Йдуть організаційні питання. Після референдуму ми станемо повноцінним суб'єктом російської федерації. Залишається зовсім небагато часу, щоб ми відчули себе повноцінними громадянами великої країни росії. Ми йдемо шляхом Криму», – сказав він.

Нагадаємо, напередодні у поліції повідомили, що у тимчасово окупованому Херсоні росіяни вкрали з держархіву виборчу документацію. За попередньою версією правоохоронців, персональні дані виборців Херсона та області можуть бути використані для організації псевдореферендуму.

Російське видання «Медуза» писало, що кремль хоче об'єднати так звані «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Херсонської та Запорізької областей в один «федеральний округ» у складі росії.

Тим часом ЗСУ просуваються на Херсонщині і вже відкинули окупантів з першої лінії оборони.

Віце-прем'єр Ірина Верещук закликала жителів регіону поїхати, аби полегшити деокупацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: