Блінкен прокоментував наміри рф анексувати захоплені території України: «Сценарій 2014 року»

Читать на русском
Держсекретар США підкреслив, що кремлівська влада встановила на окупованих територіях своїх маріонеток, які готують фіктивні референдуми, аби заявити, що місцеві мешканці хочуть приєднатися до росії.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Сполучені Штати володіють інформацією, яка свідчить, що керівництво країни-агресора росії не полишило планів провести псевдореферендуми та анексувати захоплені наразі території України.

Про це повідомляє державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Зараз Москва готує ґрунт для анексії інших українських територій. З розсекречених даних американської розвідки, а також за інформацією з відкритих джерел ми можемо побачити, що вони використовують той самий сценарій, що і 2014 року», - сказав Блінкен.

У США пообіцяли «швидко та суворо» відповісти росії на спроби анексії території УкраїниУ США заявили, що росія закладає основу для анексії окупованої української території. І відповідь на продовження реалізації планів буде швидкою та суворою.

Держсекретар США підкреслив, що кремлівська влада встановила на окупованих територіях своїх маріонеток, які готують фіктивні референдуми, аби заявити, що місцеві мешканці хочуть приєднатися до росії. Загарбники обмежують телебачення, інтернет, примушують українців отримувати російські паспорти. Він зазначив, що при цьому, росіяни створили фільтраційні табори, куди запроторили тисячі українців.

«Потім росіяни використають ці фейкові голосування, щоби стверджувати, що анексія цих регіонів є законною», - зауважив керівник Держдепартаменту США.

Водночас, Блінкен закликав світову спільноту негайно зреагувати, аби росія чітко зрозуміла, що ця тактика не спрацює. Він наголосив, що силова анексія території суверенної та незалежної країни є «грубим порушенням Статуту ООН».

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен найближчим часом проведе першу від початку війни розмову з керівником зовнішньополітичного відомства росії Сергієм Лавровим.

Після ракетного удару по Одеському порту, Блінкен констатував, що росія продовжує демонструвати повну зневагу до безпеки та захисту мільйонів цивільних по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: