Арестович спрогнозував ситуацію в росії після деокупації Херсона українською армією

Читать на русском
У разі деокупації Україною Херсона або іншого значущого міста в росії моментально загостриться політична ситуація
Ілюстративне фотоFacebook

Після того, як Україна деокупує Херсон і викине з міста окупантів, в росії настане моральний надлом та моральна поразка у війні.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю «Кращому радіо Ізраїлю».

На його думку, в цьому випадку в Росії моментально виникне питання - а за що росіяни поклали третину своєї армії в Україні, якщо немає ніяких справжніх успіхів.

«Ми взяли ці міста, втратили десятки тисяч убитими, всю техніку... Ви розумієте, що за навіть найскромнішими оцінками, вони втратили підбитою або знищеною всю техніку, яка була за кількістю на момент вторгнення до нас сюди? І на що ці всі витрати?... Тоді виникне питання про цілі цієї війни, підготовку до неї, адекватність, планування. Вони вже виникли» - сказав він, додавши, що в разі деокупації Україною Херсона або іншого значущого міста в росії моментально загостриться політична ситуація.

Нагадаємо, українським військовим вдалося звільнити вже понад 40 населених пунктів у Херсонській області. Але звільнені міста і села окупанти обстрілюють постійно. При цьому перелякані наступом ЗСУ російські військові готуються до оборони в тимчасово окупованому Херсоні.

У Херсонській області зараз знаходиться приблизно 12-15 тисяч російських окупантів. Цих сил ледь вистачає, щоб тримати оборону проти наступаючих Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: