Кубраков розповів, коли запрацює «зерновий коридор»

Читать на русском
Угода про вивезення українського зерна та розблокування портів запрацює вже найближчими днями.
фото РБК-Україна

Угода про вивезення українського зерна та розблокування портів, підписана в Туреччині за участю ООН, України та росії, запрацює вже найближчими днями.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Лавров заявив, що удар по Одеському порту «не суперечить» зерновій угодіЛавров заявив, що домовленості у Стамбулі не забороняють росії продовжувати свою війну в Україні. За його словами, рф не порушила угоди, вдаривши по Одеському порту.

«Продовжується робота над погодженням останніх документів, і ми очікуємо, що угода почне працювати вже найближчими днями. Для нас було принциповим, щоб в українських територіальних водах та в наших портах усі контролювали виключно Військово-морські сили України. Жодних представників ООН чи інших країн не було і не буде. Все це зараз можливо тому, що наші ЗСУ повернули контроль над островом Зміїний. Після цього ми ще відкрили гирло Швидко до Дунаю і майже за два тижні там пройшли вже близько 70 суден», - сказав він.

Він також додав, що щодо розмінування Чорного моря – процес непростий. Усі каравани супроводжуватимуть українські рятувальні судна, а першими слідуватимуть судна мінної інфраструктури.

Нагадаємо, 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Україна, росія, Туреччина та ООН домовилися про розблокування експорту через Чорне море. У списку значилися три українські порти – «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ».

Вранці 23 липня рф завдала удару крилатими ракетами по Одеському торговому порту.

У Мінінфраструктурі заявили, що запуск експорту зерна готують, незважаючи на обстріл Одеського порту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: