Лавров заявив, що удар по Одеському порту «не суперечить» зерновій угоді

Читать на русском
Лавров заявив, що домовленості у Стамбулі не забороняють росії продовжувати свою війну в Україні. За його словами, рф не порушила угоди, вдаривши по Одеському порту.

Ракетний удар росії по Одеському морському порту нібито не суперечить угоді щодо зерна, підписаній у Стамбулі.

Про це заявив міністр закордонних справ рф Сергій Лавров, повідомляє ТАРС.

Лавров вважає, що зернові угоди не забороняють росії продовжувати війну та «знищувати військову інфраструктуру».

Атака на порт Одеси: Зеленський заявив, що росія знайде шляхи, як не виконати обіцянкиЗеленський заявив на зустрічі з представниками Конгресу США, що Кремль знайде способи, щоб не виконувати зернову угоду та продовжувати агресію і маніпуляції.

«Наші західні колеги в принципі вже навчилися здатності подавати будь-яку новину спотворено, виключно в тому вигляді, в якому це можна буде використовувати проти росії, що мене вже не дивує. Якщо говорити про епізод, який стався в Одесі, немає нічого в зобов'язаннях, які росія взяла на себе, у тому числі в рамках підписаних 22 липня у Стамбулі угод, що забороняло б нам продовжувати спеціальну військову операцію, знищуючи військову інфраструктуру та інші військові цілі. І представники Секретаріату ООН, між іншим, якщо я правильно розумію, учора підтвердили саме таке прочитання підписаних документів», – заявив Лавров.

Нагадаємо, 22 липня Україна, росія, Туреччина та ООН підписали угоду про вивезення українського зерна. Наступного дня росія атакувала Одеський морський порт крилатими ракетами «Калібр».

Спочатку рф заперечувала свою причетність до атаки, але потім заявила, що нібито знищила «об'єкт військової інфраструктури» в порту.

Анонімний представник ООН сказав виданню The New York Times, що росія «технічно не порушувала» Стамбульські домовленості щодо розблокування експорту зерна.

Проте пізніше в ООН заявили, що цей коментар не відображає офіційну позицію організації.

У МЗС України вважають удар по порту Одеси «плювком путіна в обличчя генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та президенту Туреччини Реджепу Ердогану».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: