Українська розвідка повідомляє, що роспропаганда готує фейк про маріупольський драмтеатр

Читать на русском
Росія спробує зняти із себе відповідальність за вбивство кількох сотень мирних жителів, які на момент удару переховувались в приміщенні театру.
фото: dw.com

Пропаганда країни-агресора готує до оприлюднення псевдорозслідування про обставини бомбового удару по драматичному театру в Маріуполі, щоб покласти відповідальність за власний злочин на ЗСУ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Мета такого заходу – спробувати зняти із себе відповідальність за вбивство кількох сотень мирних жителів, які на момент удару переховувались в приміщенні театру. Більшість з них – жінки та діти», - зазначають у ГУР.

Під завалами драмтеатру в Маріуполі могли загинути близько 600 людей – APВнаслідок російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі під завалами могли загинути близько 600 мирних громадян.

Згідно з даними розвідки, за допомогою кількох знімальних груп російських телеканалів готуються постановочні відео, які «мають довести», що вибух у театрі стався всередині будівлі. Усі руйнування відбулись начебто «внаслідок детонації великої кількості вибухівки», а кількість жертв становила не більш як 14 людей. Роспропагандисти навіть знайшли так званих «свідків», які бачили, як напередодні «люди у військовій формі заносили ящики» в будівлю.

«Між тим, бомбовий удар по драмтеатру Маріуполя був і залишається одним із найстрашніших воєнних злочинів російських окупантів під час розв’язаної ними війни. Російськими літаками по приміщенню театру було прицільно скинуто дві 500-кілограмові авіаційні бомби. На момент удару в ньому знаходились до 1000 цивільних. Переважна більшість – жінки та діти, які переховувались від російських обстрілів», - наголосили у розвідці.

Зазначимо, що за різними оцінками, під час удару в театрі загинули від 600 до 700 людей. Точну оцінку дати неможливо, оскільки росіяни не дали змоги рятувальникам підійти до руїн.

Нагадаємо, що міноборони рф поширює фейк про те, що українські військові на Донбасі нібито перевдягаються в російську форму і «мародерствують».

Напередодні росіяни запустили фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито потрапив до реанімації. Сам Зеленський відповів пропагандистам на цей вкид.

Раніше у МЗС розповіли, навіщо рф поширює фейки про «контрабанду зброї» Україною.

Також нагадаємо, що у Маріуполі п'яні окупанти вбили місцевого гранатою заради забави, також є поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: