У Мінкульті відреагували на плани окупантів відкрити «сезон» у драмтеатрі Маріуполя

Читать на русском
Міністр Олександр Ткаченко вважає цинічним та нелюдським намір окупантів розпочати сезон у Маріупольському драмтеатрі.

Розпочати у вересні театральний сезон у розбомбленому росіянами Маріупольському драмтеатрі – це цинічно та нелюдяно з боку окупантів.

Таку думку висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

Окупаційна влада Маріуполя збирається відкрити «сезон» у розбомбленому драмтеатріОкупанти хочуть у вересні відновити роботу розбомбленого драмтеатру в Маріуполі та влаштувати там концерти.

«Росіяни приходять на чужу землю, знищують, руйнують, грабують, привласнюють чуже собі. Вони опоганюють не лише пам'ять загиблих, а й знищують загальний зміст культури, історії та пам'яті, перетворюючи їх на криваву зброю. Там, де вони вбили 600 людей, знищили культурну пам'ятку, вони збираються «почати театральний сезон двома-трьома виставами у вересні». Маріупольський драмтеатр планує відновити свою роботу у філармонії міста. Цинізм і нелюдяність зашкалює. Світ більше не повинен запитувати, чому російська культура — це зброя», - написав Ткаченко.

Міністр зазначив, що український Маріупольський драмтеатр продовжує працювати у стінах Закарпатського обласного академічного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв в Ужгороді.

«Не стіни роблять театр, а люди. А стіни ми обов'язково повернемо та відбудуємо», - наголосив глава Мінкульту.

Нагадаємо, в Маріуполі окупанти брешуть про лише 12 жертв удару по драмтеатру. У той же час, за даними різних джерел, загиблих може бути від 300 до 600.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: