Під завалами драмтеатру в Маріуполі могли загинути близько 600 людей – AP

Читать на русском
Внаслідок російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі під завалами могли загинути близько 600 мирних громадян.

Внаслідок авіаудару російської авіації по Маріупольському драматичному театру 16 березня могли загинути близько 600 людей.

Про це йдеться у розслідуванні Associated Press.

Оцінку кількості загиблих було зроблено на основі розповідей 23 осіб, що вижили, рятувальників та людей, близько знайомих із укриттям у драматичному театрі, а також планів приміщень театру, фото та відео, зроблених всередині.

Свідки та ті, хто вижив, розповіли журналістам практично по кожному поверху – де і скільки людей ховалися.

Російські окупанти вбили більше маріупольців, ніж нацисти – мер МаріуполяРосійські війська в Маріуполі переплюнули навіть те, що творили в Маріуполі їхні ідейні нацистські натхненники часів Другої світової війни

Шістнадцять безпосередніх свідків, більшість з яких перебували в театрі, заявили, що будівля була переповнена: приблизно по одній людині на кожні 3 квадратні метри вільного простору в кімнатах та коридорах. Зокрема, на польовій кухні біля будівлі було понад 100 людей, і всі вони загинули.

У розслідуванні йдеться, що, за словами більшості очевидців, на момент авіаудару в театрі було близько тисячі людей. Є лише два винятки: один свідок стверджує, що всередині було лише кілька сотень людей, ще один – що всередині було близько 1300 городян.

Ніхто, зокрема рятувальники, не бачили, щоб живими вибралися більше 200 людей. Ті, що вижили, вийшли через головний вихід або бічний вхід, тому що інші частини будівлі були зруйновані.

Раніше міськрада Маріуполя з посиланням на очевидців повідомляла, що жертвами авіаудару по драмтеатру могли стати близько 300 людей.

Інша сумна новина, яка стала відома завдяки супутниковим знімкам – російські війська не зупинив від удару навіть добре помітний напис «Діти» перед будівлею.

Нагадаємо, наприкінці квітня російські війська розпочали «зачистку» завалів драматичного театру. Вони вивозили тіла загиблих до братської могили у Мангуші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: