Лавров заявив про зміну «географічних завдань» вторгнення в Україну – претендують не лише на Донбас

Читать на русском
Сергій Лавров заявив, що географічні завдання війни росії в Україні змінилися порівняно з березнем – тепер це не лише Донбас, а й Херсонська та Запорізька області та низка інших територій.

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров заявив, що «географічні завдання» розв'язаної рф війни в Україні змінилися.

В інтерв'ю пропагандистським ЗМІ Лавров сказав, що росія тепер претендує не лише на Донецьку та Луганську області, а й на «низку інших територій».

«Коли у Стамбулі була зустріч переговорників, там була одна географія, і наша готовність прийняти українську пропозицію спиралася на ту географію, географію кінця березня 2022 року. Нині географія інша. Це далеко не лише «ДНР» та «ЛНР», це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо», – заявив Лавров.

Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територійПутін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Він додав, що якщо Захід поставить Україні далекобійну зброю, то «географічні завдання відсунуться ще далі».

«Бо ми не можемо допустити, щоб на тій частині України, яку контролюватиме Зеленський чи хто його замінить, знаходилася зброя, яка становитиме пряму загрозу нашій території та території тих республік, які оголосили про свою незалежність, ті, які хочуть своє майбутнє визначити самостійно», – заявив глава МЗС країни-агресора.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областей. Провести їх можуть уже 11 вересня.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Проте президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна звільнить усі окуповані території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: