Зеленський просить Раду дати згоду на звільнення Венедіктової

Читать на русском

Володимир Зеленський просить парламент дозволити йому звільнити генпрокурора Ірину Венедіктову. Постанова зареєстрована у Раді.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній раді постанову про надання згоди на звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

Проєкт постанови №7567 з'явився в парламенті вранці.

Зеленський просить парламент дати йому дозвіл на звільнення Венедіктової відповідно до пункту 25 частини першої статті 85 та частини третьої статті 131-1 Конституції України.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський підписав укази про усунення генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Вчора він запропонував парламенту звільнити Баканова.

За словами президента, основною причиною його рішення стала аномально велика кількість зрадників серед працівників двох силових структур.

Вчора Ірина Венедіктова прокоментувала своє усунення. «Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента – президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом», – заявила вона.

За словами народного депутата, зняття Венедіктової розглянуть у найстисліші терміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: