Про звільнення Венедіктової та Баканова поки що мови немає – заступник голови ОПУ

Читать на русском
Іван Баканов та Ірина Венедіктова ще не звільнені. Президент усунув їх, щоб унеможливити вплив на кримінальні провадження, які розслідуються щодо зрадників у СБУ та прокуратурі.
Фото: 24 канал

Поки що немає мови про звільнення генерального прокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова – вони лише усунуті з посади та від виконання обов'язків.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов.

«Зараз про звільнення цих двох посадових осіб поки не йдеться. Йдеться про те, що генерального прокурора відсторонено з посади, а главу Служби безпеки тимчасово усунено від виконання покладених на нього обов'язків. Це пов'язано з тим, що президент і ми всі досить довго чекали конкретніших і, можливо, радикальних результатів від керівників цих органів щодо очищення від колаборантів та державних зрадників. Але на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти цих людей. Для того, щоб унеможливити вплив цих посадових осіб на кримінальні провадження, які розслідуються щодо співробітників СБУ, які обґрунтовано підозрюються у співпраці з країною-агресором, і те саме стосується прокурорів, президентом були прийняті відповідні рішення про відсторонення з посади та усунення від виконання обов'язків», – розповів Смирнов.

За його словами, будуть проведені службові перевірки та розслідування: за їхніми результатами Володимир Зеленський ухвалить рішення, вносити чи ні до Верховної ради подання про надання згоди на звільнення генерального прокурора та голови СБУ.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський підписав укази про усунення Ірини Венедиктової та Івана Баканова.

За словами президента, основною причиною цього стала аномально велика кількість зрадників серед співробітників двох силових структур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: