Зняття Венедіктової розглянуть у Раді в найстисліші терміни – нардеп

Читать на русском
При цьому точної дати депутат не назвав, обмежившись тільки словами про те, що не все так просто, але це буде зроблено якомога швидше
Ірина ВенедиктоваОфіс генпрокурора України

Найближчим часом у Верховній Раді на голосування буде винесено питання про зняття Ірини Венедіктової з посади Генерального прокурора України. Подання на звільнення Баканова з СБУ вже є.

Про це написав народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram.

«Питання про зняття Генпрокурора теж буде винесено на найближче голосування. Там буде збір 150+ підписів від депутатів» - повідомив він, зазначивши, що зараз йде робота з тими, хто сумнівається в необхідності такого рішення.

При цьому точної дати депутат не назвав, обмежившись тільки словами про те, що не все так просто, але це буде зроблено якомога швидше.

Нагадаємо, увечері 17 липня президент Володимир Зеленський відсторонив генерального прокурора Ірину Венедіктову і главу СБУ Івана Баканова від виконання обов'язків, фактично звільнивши їх із займаних посад. 18 липня Зеленський подав до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення голови СБУ.

Тим часом Венедіктова вперше прокоментувала указ президента про її відсторонення від посади та зазначила, що як тільки постанова буде зареєстрована в Раді, вона приїде на звіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: