Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову та Івана Баканова від виконання обов'язків

Читать на русском
Баканова відсторонили за дисциплінарною статтею статуту Збройних сил, а Офісу генпрокурора вже підібрали тимчасового виконувача обов'язків голови
Іван Баканов та Ірина ВенедіктоваКоллаж slovoidilo.ua

Президент України Володимир Зеленський відсторонив голову Служби безпеки України Івана Баканова від виконання обов'язків - тобто фактично звільнив його із займаної посади. Паралельно з цим відсторонена Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Відповідні укази опубліковані на сайті Офісу президента України.

Зазначається, що Баканова відсторонили від посади за дисциплінарною статтею за номером 47 статуту Збройних сил України.

«Невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов'язків» - сказано у відповідній статті.

Також відомо, що Венедіктову відсторонили згідно з ч.2 ст. 11 Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Тимчасове виконання обов'язків генерального прокурора покладено на заступника - Олексія Симоненка.

Президент Зеленський пообіцяв, що деталі щодо звільнень Баканова та Венедіктової будуть у вечірньому зверненні.

Нагадаємо, ще наприкінці червня в західних ЗМІ з'явилися повідомлення, що Зеленський планує звільнити Баканова з посади голови Служби безпеки України (СБУ). Причиною стала низка невдалих операцій СБУ, а також втрата Херсона через зрадника-співробітника СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: