У США прокоментували відсторонення Баканова та Венедіктової

Читать на русском
У Держдепартаменті США заявили, що уважно стежать за ситуацією із усуненням Венедіктової та Баканова.
Фото: AFP

США уважно стежать за ситуацією з відстороненням генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Попри ці кадрові перестановки Штати продовжать обмін розвідувальними даними з українськими колегами.

Про це на брифінгу заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

«Щодо новин, які ми почули з Києва, ми в курсі повідомлень і продовжимо уважно стежити за ситуацією. Ми перебуваємо у щоденному контакті з нашими українськими партнерами. У всіх наших відносинах ми вкладаємо не в особи, а в інститути. І, звичайно, президент Зеленський розповів про причини цих кадрових перестановок», – сказав Прайс.

Венедіктова відреагувала на указ президента щодо усунення її від посадиГенпрокурор Ірина Венедіктова вперше прокоментувала вчорашній указ президента щодо її усунення від посади.

За словами представника Держдепу, задовго до 24 лютого росія прагнула підірвати та дестабілізувати український уряд.

Він також висловив упевненість, що офіційні особи США зможуть налагодити відносини і з новим генеральним прокурором України.

«У нас є відносини щодо обміну розвідданими з нашими українськими колегами. Тобто, ми продовжуємо рухатися вперед. Це є важливим елементом допомоги, яку ми надаємо нашим українським партнерам, щоб допомогти їм захистити себе», – додав Прайс.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав укази про відсторонення генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова.

За словами президента, основною причиною цього стала аномально велика кількість зрадників серед працівників двох силових структур.

Вчора Зеленський вніс до парламенту постанову про звільнення Баканова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: