Венедіктова відреагувала на указ президента щодо усунення її від посади

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова вперше прокоментувала вчорашній указ президента щодо її усунення від посади.

Генпрокурор Ірина Венедіктова вперше прокоментувала вчорашній указ президента щодо її усунення від посади та зазначила, що як тільки ухвала буде зареєстрована у Раді, вона прибуде на звіт.

«Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватись кулуарно, без вираження взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія «врегулювання» ситуації, що склалася в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар», - повідомила Венедіктова у Facebook.

Вона зазначила, що якщо відповідна ухвала буде зареєстрована у стінах українського парламенту, вона прибуде на звіт до народних обранців.

«Я не можу і не збираюся сперечатися з думкою чи рішенням президента. Президент у своєму праві схвалювати рішення, зокрема обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім є добре відома, іншої немає, інша не передбачена законом», - заявила Венедіктова.

Нагадаємо, ввечері 17 липня Зеленський усунув голову СБУ Івана Баканова та генерального прокурора Ірину Венедіктову від виконання обов'язків, фактично звільнивши їх з посад.

Пізніше Зеленський пояснив, чому усунув Ірину Венедіктову та Івана Баканова від виконання обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: