Зеленський розповів про кадрову ревізію в СБУ після відсторонення Баканова від посади

Читать на русском
Кільком десяткам службовців СБУ зараз за підсумками кадрової ревізії, що проводиться після відсторонення Баканова, загрожує як мінімум звільнення
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Після відсторонення від посади 17 липня голови Служби безпеки України Івана Баканова, в СБУ проходить кадрова ревізія. Ймовірно, що за результатами цієї ревізії мінімум 28 посадових осіб зі складу спецслужби будуть звільнені.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 18 липня.

«І ще одна важлива новина щодо Служби безпеки України. Відбувається кадрова ревізія Служби. Вирішується питання про звільнення 28 посадових осіб» - підкреслив він.

Зеленський не розповів, про кого конкретно йде мова, але зазначив, що зазначені посадові особи належать до різних рівнів і напрямів, а підстави для звільнення цих людей - повністю незадовільні результати їхньої роботи.

Нагадаємо, увечері 17 липня Зеленський відсторонив генерального прокурора Ірину Венедіктову і главу СБУ Івана Баканова від виконання обов'язків, фактично звільнивши їх із займаних посад. 18 липня Зеленський подав до Верховної Ради проєкт постанови про звільнення голови СБУ.

Тим часом Венедіктова вперше прокоментувала указ президента про її відсторонення від посади та зазначила, що як тільки постанова буде зареєстрована в Раді, вона приїде на звіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: