Комітет ВР підтримав звільнення Баканова, для рішення щодо Венедіктової не змогли зібрати кворум

Читать на русском
Комітет із нацбезпеки підтримав звільнення Баканова. Водночас правоохоронний комітет не зміг зібрати кворум, що розглянути постанову щодо Венедіктової.

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав звільнення голови СБУ Івана Баканова.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, «за» виступили 8 членів комітету, троє утрималися.

Звіту Баканова під час розгляду питання не було.

Водночас, правоохоронний комітет Верховної ради не зміг зібрати засідання, щоб розглянути питання звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора.

«Позачергового засідання комітету не вийшло. Зранку профільний правоохоронний комітет Верховної ради НЕ зміг зібрати кворум для проведення засідання щодо постанови про звільнення генерального прокурора», – повідомив член комітету Олександр Бакумов.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський підписав укази про відсторонення генпрокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова. Вчора він запропонував парламенту звільнити Баканова, а сьогодні попросив надати дозвіл на звільнення Венедіктової.

За словами президента, основною причиною його рішення стала аномально велика кількість зрадників серед працівників двох силових структур.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: