Саміт G7: Зеленський попросив у лідерів системи ППО та допомогти закінчити війну до кінця року – ЗМІ

Читать на русском
Виступаючи перед лідерами Великої сімки, Зеленський попросив надати Україні ППО, допомогти в експорті зерна, а також допомогти закінчити війну до кінця року.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський у режимі відеоконференції звернувся до саміту «Великої сімки». Глава держави попросив лідерів посилити санкції проти росії, надати Україні системи ППО, а також допомогти закінчити війну до кінця року.

Як пише Reuters з посиланням на європейського чиновника, Зеленський звернувся до саміту з проханням про системи протиповітряної оборони, додаткові санкції щодо росії та гарантії безпеки. Також президент попросив допомоги в експорті зерна з України та у відновленні України після війни.

Джерела Reuters і AFP також повідомляють, що у зверненні Зеленський заявив, що хоче, щоб війна росії проти України закінчилася до кінця року, і попросив лідерів G7 зробити для цього все можливе.

Пресслужба Зеленського зміст звернення до саміту передала коротко: «Він подякував державам «Великої сімки» за оборонну та фінансову підтримку України під час повномасштабного вторгнення російської федерації, а також за послідовну санкційну політику стосовно країни-агресора. Президент зазначив, що санкційний тиск на росію має посилюватися, зокрема шляхом обмеження ціни на нафту, яку експортує агресор».

Нагадаємо, ЗМІ з посиланням на проєкт підсумкової заяви саміту G7 писали, що «Велика сімка» візьме на себе зобов'язання надавати Україні безстрокову підтримку у війні проти росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: