Велика Британія та Україна підписали меморандум про інфраструктурну відбудову

Читать на русском
Україна та Велика Британія підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України, яким закріплюється стратегія співпраці.
Олександр Кубраков

Україна та Велика Британія підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України, яким закріплюється стратегія співпраці.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Попри триваючу війну, ми уже розпочали відбудову країни там, де це можливо. Нам вдалося розчистити майже тисячу кілометрів доріг, облаштувати 41 тимчасову переправу. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни», – йдеться в повідомленні.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

Для того, щоб процес відбудови став швидшим та ефективнішим, Британія та Україна підписали меморандум про інфраструктурну відбудову. За словами Кубракова, в партнерстві з британським бізнесом також створено робочу групу, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.

Через дії окупантів в Україні наразі пошкоджено або зруйновано майже 24 тис. кілометрів доріг, 305 мостів, 6,3 тис. кілометрів залізничних колій, заблоковано або ж окуповано всі морські порти. Прямі задокументовані збитки української інфраструктури уже сягають майже 104 млрд доларів.

Нагадаємо, до кінця літа 2022 року Світовий банк підготує комплексну оцінку збитку, понесеного Україною від російського вторгнення, а також потреб України у фінансах і фінансовій допомозі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: