Рятувальники розповіли, у яких областях не відкриються пляжі для купання

Читать на русском
У яких областях України не розпочався пляжний сезон і де небезпечно купатися через можливе замінування.

В Україні не розпочали купальні сезони саме ті області, які перебували під окупацією і зараз деокуповані, або в яких відбувалися бойові дії.

Про це під час брифінгу 24 червня повідомив спікер Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий.

На Харківщині снаряд вибухнув у водоймищі, де купалися дітиВ Ізюмському районі Харківської області у воді здетонував снаряд. У цей момент у водоймищі купалися діти.

За його словами, для українців відкрили 240 місць масового відпочинку біля водойм. З них 194 мають пляж.

«Не розпочали купальні сезони саме ті області, які перебували під окупацією і зараз деокуповані. Або там, де проходили, або продовжуються бойові дії. Це стосується Київської області, зокрема Київ теж не відкривав пляжі, Донецька, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Одеська області – тобто це області, в яких ми не рекомендуємо взагалі приходити на відпочинок біля води», – сказав спікер.

У ДСНС наголосили, що водоймища, які не відкриті для відпочинку, можуть бути забруднені величезною кількістю вибухонебезпечних предметів.

Хорунжий також додав, що з початку літа у водоймах України загинуло 129 людей, серед них 16 дітей.

Нагадаємо, у Києві вирішили поки що не відкривати купальний сезон. Також повідомлялося, що сапери перевірили всі парки та сквери та назвали місця, де ще небезпечно гуляти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: