Рятувальники запустять нову систему пошуку місцезнаходження людей

Читать на русском
Рятувальники розгортають систему пошуку місцезнаходження людей, яким знадобилася допомога, і телефонують на номери екстрених служб.

Рятувальники розгортають систему пошуку місцезнаходження людей, яким знадобилася допомога і вони телефонують на номери екстрених служб.

Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу полковник служби ДСНС Геннадій Герасимчук у Ukraine Media Centre Kyiv.

Росія змінює тактику: чому агресор вдається до негуманних методів ведення війниРосія поступово почала змінювати свою тактику ведення війни. Чому противник вдається до таких дій, читайте у матеріалі Слово і діло.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України у співпраці з компаніями Garbyne, Apple та Google запускає у своїй роботі новий програмний продукт компанії Garbyne. За допомогою цієї програми можна буде оперативно визначити місцезнаходження людини, яка звернулася за допомогою на лінію екстреної служби.

«Також завдяки цій програмі людина за допомогою свого телефону передати відео для диспетчера ДСНС та вести двосторонній чат із ним», - додав Герасимчук.

У тестовому режимі ця система вже показала свою зручність та ефективність. За словами Герасимчука, таку допомогу співробітникам ДСНС надав абсолютно безкоштовно.

«Ми вдячні за це нашим партнерам. Саме програма компанії Garbyne незамінна у пошуку людей під завалами, а також для взаємодії з людьми, які мають різні проблеми зі здоров'ям», - наголосив він.

Раніше ми писали про те, що окупанти зруйнували інтернат для дітей, лікарню та три школи у Луганській області.

Також у ДСНС розповіли про втрати українців серед цивільних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: