Процес уже пішов: у Ахметова розповіли, як виходитимуть із медіа-бізнесу

Читать на русском
У Ахметова розпочинають процедуру припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій на мовлення.

Компанія SCM олігарха Ріната Ахметова розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій «Медіа Групи України».

Про це йдеться у заяві SCM.

У компанії заявили, що документи вже від сьогодні будуть направлені уповноваженим державним установам. Йдеться про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, отримані «Медіа Групою України» від держави. Паралельно сьогодні також розпочнеться процес припинення випуску належних МДУ друкованих ЗМІ.

Від співпраці до війни: як змінювалася риторика Зеленського щодо олігархівРиторика Володимира Зеленського щодо олігархів пройшла еволюцію: від примусу до співпраці – до намірів або повернути їхній бізнес у правове поле, або знищити.

«Згідно законодавства України, анулювання ліцензій та задоволення заяви про припинення друкованих ЗМІ автоматично позбавляє компанії-власники статусу ЗМІ і вони мають завершити діяльність. Швидкість ухвалення рішення щодо анулювання ліцензій після подання відповідних заяв – відповідальність держави. Процес, згідно до вимог законодавства, може тривати від місяця до двох», – йдеться у заяві.

У SCM запевнили, що в цей період «Медіа Група України» продовжуватиме виконувати взяті на себе зобов'язання за ліцензійними угодами та продовжуватиме трансляцію та участь у телемарафоні, а також у іномовленні. При цьому вихід будь-яких власних проєктів та виробництво контенту на всіх телеканалах, виданнях, онлайн-майданчиках припиняється.

Разом із відмовою від ліцензій на мовлення каналів медіа-групи припиняється дистрибуція цих каналів за кордоном, зокрема у Польщі, додали у SCM.

Крім того, із сьогоднішнього дня припинено оновлення онлайн-медіа. Зокрема, механізм співпраці з Vogue буде визначено окремо із власником бренду CondeNast. Усі стосунки з партнерами групи обговорюватимуться окремо.

«Всі активи МГУ (за виключенням ліцензій) залишаються у її власності. Мова йде про техніку та інше обладнання, про бібліотеку, інтелектуальні права та права на бренди, в тому числі – «Україна», «Україна 24», «Сьогодні». Майбутню долі цих активів буде визначено менеджментом у найближчі дні», – заявили у Ахметова.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Рінат Ахметов виходить із медійного бізнесу у зв'язку з ухваленням закону про олігархів.

В Офісі президента заявили, що це рішення є «гідним прикладом рівності перед законом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: