Стало відомо, скільки чоловіків щодня розвертають на кордоні назад до України

Читать на русском
Прикордонники за день відмовляють у виїзді з України близько 100-200 людям. Більшість із них – чоловіки.

Прикордонники за день відмовляють у виїзді з України близько 100 людям, іноді ця кількість може досягати і 200. Більшість із них – чоловіки.

Про це повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу 4 липня.

Деяким чоловікам можуть дозволити виїжджати за кордон України: які категорії та умовиМінцифри разом з Міноборони, Генштабом й Мінекономіки створюють механізм, який дозволятиме виїжджати на короткий термін за умови гарантій, що людина повернеться до України.

«Щодня прикордонники відмовляють у виїзді близько 100 особам, іноді ця кількість може досягати і 200. Більшість із них – чоловіки, які підпадають під обмеження пропуску через кордон. Крім того, щодня затримуються і порушники українського законодавства, які намагаються незаконно перетнути кордон. Тільки за минулу добу таких було понад 40. Усього з 24 лютого таких порушників на зеленій ділянці кордону було затримано понад 3700 осіб, ще 1250 осіб було затримано у пунктах пропуску при спробі виїхати, використовуючи підроблені документи», – розповів Демченко.

Всього з 24 лютого державний кордон в обидва напрями перетнули понад 11 млн осіб. З них на виїзд з України – 6,6 млн. людей. На в'їзд в Україну пройшли 3,9 млн. громадян.

Він зазначив, що з травня помітна перевага в'їзду над виїздом. Найбільший потік іде через кордон із Польщею.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про відміну заборони на виїзд з України для чоловіків.

Раніше у ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися незаконно виїхати з України з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: