Росія і Білорусь намагається вербувати чиновників у прикордонних районах Латвії

Читать на русском
Спецслужби росії та Білорусі намагаються вербувати чиновників у регіонах Латвії, які розташовані поблизу дислокування сил НАТО.
twitter.com/Valsts_drosiba

Спецслужби росії та Білорусі намагаються вербувати чиновників у регіонах Латвії, які розташовані поблизу дислокування сил НАТО.

Про це заявили у Службі державної безпеки Латвії, передає Delfi.

Служба вважає, що розвідки рф і Білорусі вкрай зацікавлені у вербуванні посадовців у прикордонних регіонах, де розгортаються сили союзників по НАТО.

Зазначають, що в інтереси спецслужб росії та Білорусі наразі входять заходи у відповідь щодо реакції Латвії та її союзників на вторгнення рф в Україну, у тому числі нарощування військового потенціалу на кордоні НАТО. Крім цього, вони зацікавлені також у будь-яких відомостях про прикордонні регіони Латвії, які були б корисними для оновлення оперативних планів у разі виходу війни за межі України.

«У нинішній геополітичній ситуації участь латвійських державних і муніципальних посадових осіб у заходах, організованих державою-агресором росією або її найближчим союзником Білоруссю, не відповідає інтересам національної безпеки Латвії. Така поведінка суперечить засуджувальній позиції латвійської держави щодо злочинів, скоєних росією проти України та її народу, і не сприяє згуртуванню суспільства Латвії у цих складних умовах», – заявили у службі.

Нагадаємо, у Латвії розмістили батарею зенітних ракетних комплексів Nasams у рамках нарощування присутності НАТО у Балтійському регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: